El panettone és un pastís nadalenc d'origen italià que cada cop està més arrelat a casa nostra. Prové concretament de la ciutat de Milà i té una forma de cúpula molt característica. Molt lleuger i esponjós, s'elabora amb una massa de tipus brioix. La recepta clàssica conté panses o fruita confitada, però actualment n'existeixen de molts gustos i combinacions.

A la nostra pastisseria fa alguns anys que n'elaborem a la manera tradicional. És un procés lent i laboriós que comença traient la massa mare (llevat) natural de la nevera i esperant que s'activi durant quatre o cinc dies. Aleshores fem la primera massa del panettone que ha de fermentar durant tota una nit. Quan aquesta massa està a punt, s'afegeix una segona de més recent i, per tant, més tova. Un cop barrejades les dues masses, hauran de tornar a fermentar durant unes hores més abans de passar pel forn. En total són al voltant de cinc o sis dies de preparació, tot i això, paga la pena perquè el resultat és per llepar-se'n els dits!

Preparem dos gustos de panettone, un de taronja, panses i cedre i un altre de     xocolata, taronja i cirera confitada. Tots do en format gran i petit, per a tot tipus de llaminers! 

Panettone de xocolata, taronja i cirera confitada

Panettone de xocolata, taronja i cirera confitada

Panettone taronja, panses i cedre

Panettone taronja, panses i cedre

1 Comment