Hanami significa literalment en japonès "veure flors" i és tota una tradició durant l'època primaveral, sobretot, durant la floració dels cirerers. Quan apareix la bonica sakura (la flor del cirerer) els parcs i jardins s'omplen en massa de persones que volen celebrar l'arribada del bon temps i observar la natura. Més o menys des de finals de febrer fins a principis de maig, els cirerers floreixen de sud a nord del país. Les primeres flors les podem trobar a Okinawa i les últimes a l'illa de Hokkaido. 

La sakura és, sense dubte, un dels símbols del Japó i és utilitzada fins i tot per elaborar deliciosos dolços primaverals. A la pastisseria també ens agrada celebrar el Hanami i per això us hem preparat tot un seguit de postres especials per aquesta estació. 

Una de les postres que marca l'arribada del bon temps és el sakura mochi, un pastisset amb farciment d'anko embolicat amb una fulla de sakura salada. En farem fins que s'acabin les fulles que el Takashi Ochiai va portar del Japó en el seu últim viatge.

Sakura mochi

Sakura mochi

Dorayaki de sakura

Dorayaki de sakura

També tindrem durant un temps limitat monaka i dorayakis farcits de flor sakura. Són molt diferents als que tenim la resta de l'any i absolutament deliciosos. El mochi d'abril a Aula Ochiai és de mousse de sakura amb interior de cassís.

mizumanju.jpg
Mochi del mes 

Mochi del mes 

Mizumanju és un altre dels wagashi d'aquesta estació. És un dolç molt diferent als occidentals i està elaborat amb gelatina d'agar-agar i mousse de grossella. 

Comment