El te matcha no és te verd, el te verd no és te matcha. Quin embolic, oi? Confondre el te matcha amb te verd era habitual i, fins fa poc, gens estrany. Tanmateix, és innegable que el matcha està de moda i cada cop és més popular. Ara és la beguda dels més hipsters, però fa milers d'anys que s'utilitza per a la cerimònia japonesa del te. Avui intentarem explicar-vos perquè aquestes dues varietats de color semblant són tan diferents.

Si no us ho heu plantejat mai, segurament us semblarà curiós que els tipus de te del món provenen de la mateixa planta. La camellia sinensis és una espècia originària del sud de la Xina i el sud-oest d'Àsia que avui en dia es cultiva a tot el planeta. El tipus de producció, tractament i l'època de recol·lecció de les fulles és on radiquen les diferències de cadascuna de les varietats de te que coneixem.

Te matcha

Te matcha

Croissant de te matcha

Croissant de te matcha

El te matcha té una de les elaboracions més complexes i comença diverses setmanes abans de la seva collita. Les plantes s'han de cobrir per protegir-les del sol, endarrerir el seu creixement i obtenir el seu color verd característic. Durant tot aquest procés el matcha guanya en aminoàcids i es crea un te més dolç. Un cop collides, les fulles s'assequen en una superfície plana. Ja seques, es retira la tija i les venes i són mòltes fins a aconseguir una textura de pols fina com el talc.

D'altra banda, el procés del te verd convencional no és tan minuciós. Les fulles es recullen fresques i després de ser sotmeses senceres a la torrefacció, és premsen, enrotllen, trituren i finalment s'assequen.

Com us podeu imaginar el matcha és un producte més pur i per això té infinites més propietats que el te verd. Es calcula que una sola tassa de te matcha equival a entre 10 i 15 tasses de verd. Per les dificultats de producció i pel seu gran poder nutricional, el te matcha és un producte força car.

Per elaborar els pastissos i dolços de la nostra pastisseria utilitzem te matcha de màxima qualitat importat directament del Japó. El podeu trobar als mochis, dorayakis, magdalenes, croissants i a un llarg etcetera de la nostra carta. El te verd també ens agrada i és el protagonista de la nostra beguda estiuenca per excel·lència, la infusió freda de te verd Sencha

Te verd Sencha

Te verd Sencha

Batut de te matcha

Batut de te matcha

Comment