El mochi està de moda. No només ho diuen mitjans especialitzats en gastronomia com El Comidista, és un fet aquest wagashi tan popular cada cop és més habitual a les cartes de restaurants japonesos i de tot tipus de cuina. Les raons poden ser moltes i variades, però no ens dedicarem a buscar-les. En aquest post tenim una altra missió. Modèstia a part, volem demostrar-vos que els nostres mochis són els millors i ho són ja començant pel seu nom: no són mochis, són MOCHIAIS.

Mochis elaborats un a un de manera manual

Mochis elaborats un a un de manera manual

I què és el que fa que un Mochiai sigui el millor mochi de tots? Tres elements: la massa, el farciment i l'elaboració. 

La massa dels Mochiais es prepara amb farina d'arròs i sucre que es cou al vapor. Ha de ser lleugera, però alhora elàstica, un resultat que només s'aconsegueix aplicant els ingredients i els temps de cocció exactes.

El farciment és un altre món. El tradicional nipó es compon de pasta d'anko (mongeta azuki i sucre) però la nostra revisió occidental és feta de mousse de gustos molt variats. De xocolata, maduixa, vainilla o fins i tot crema catalana. Això sí, totes elaborades amb ingredients naturals, frescos i amb la mateixa qualitat que les mousses que trobareu als nostres pastissos. 

Cada Mochiai es prepara manualment. Primer es fa una mitja lluna amb la pasta d'arròs, a continuació s'omple amb la mousse i finalment es tanca fent petits plecs. Com a curiositat us podem dir que fabriquem mochiais a un ritme de 10 per persona cada hora. 

La massa exterior ha de ser elàstica i lleugera

La massa exterior ha de ser elàstica i lleugera

El farciment elaborat amb els millors ingredients

El farciment elaborat amb els millors ingredients

Tots els mochiais són aptes per a celíacs i els elaborats amb anko també són aptes per intolerants a la lactosa i vegans. Un mochiai pot aguantar congelat un mes i tres dies a la nevera. 

Comment