El yuzu és un altre dels ingredients d'origen japonès que més utilitzem. Ens agrada experimentar amb ell, portar-lo a terrenys més occidentals i buscar la fusió de gustos per generar dolços realment propis i originals. Com el croissant de yuzu, el minimochi, l'Sneken o la coca de te verd amb yuzu que elaborem per Sant Joan, entre moltes altres postres. 

Sneken, aquell postre deliciós de nom estrany 

Sneken, aquell postre deliciós de nom estrany 

Croissant de yuzu

Croissant de yuzu

I què és el yuzu? És una bona pregunta de difícil resposta perquè totes les aproximacions seran per similitut. El yuzu és un cítric genuïnament japonès, amb forma de taronja però del color de la llimona i amb un gust predominantment àcid, a mig camí entre l'aranja i la mandarina. Fem-ho més fàcil, el yuzu té gust només a yuzu i és aquí on recau tota la seva singularitat. 

A la nostra pastisseria l'usem en forma de confitura, compota o mousse però al Japó també s'utilitza com a infusió, per fer licor o vi, en salses o bé la sopa Miso. És un fruit molt versàtil amb unes aplicacions molt similars a les de la nostra llimona segurament pel seu caràcter àcid i refrescant. Tot i això, té tres cops més vitamina C que aquesta fruita mediterrània, és molt ric en antioxidants, colàgen i vitamina P. 

Si anem més enllà de la gastronomia, l'oli essencial de yuzu te múltiples propietats terapèutiques. Modera el sistema nerviós central i és, per tant, un potent relaxant, ansiolític i ens pot ajudar a conciliar la son de manera natural. Tot són avantatges! I vosaltres, sou tan fans com nosaltres del yuzu? 

Minimochis, un d'ells té gust a yuzu

Minimochis, un d'ells té gust a yuzu

Comment