És la porta de l'estiu, l'arribada de les orenetes, la primera flaire de vacances, l'inici d'un munt de dies de bon temps sense interrupció, és la platja, els gelats, les sandàlies, els primers bronzejats i els mosquits. El solstici d'estiu és tot això i molt més, és l'inici de l'època més optimista de l'any i per això cal celebrar-ho.

A casa nostra la tradició marca fer-ho amb el foc com a protagonista i com a element purificador. Durant la revetlla de Sant Joan, la nit que va del 23 al 24 de juny, s'encenen fogueres i es tiren petards per donar la benvinguda al sol i a l'allargament del dia.

Com a totes les nostres festes populars ens reunim al voltant de la taula amb els nostres amics i familiars per beure i menjar. La coca de Sant Joan és l'àpat estrella d'aquesta nit, la més habitual de brioix i fruita confitada , però també de brioix i crema i de llardons.

A la nostra pastisseria en tindrem de tradicionals amb brioix ben esponjós i la fruita confitada més saborosa però, com sempre, hem volgut afegir un toc diferent dels clàssics amb una coca de te verd i refrescant yuzu (un cítric japonès). Tasteu-la, us sorprendrà la combinació d'ingredients tan llunyans i tan propers!

Abans hem dit que la revetlla de Sant Joan és una festa amb el foc com a element central i per això enguany hem afegit un complement als nostres dolços. Les 100 primeres coques rebran un lot de bengales per gaudir de la nit encara més!

També us volem recordar els nostres horaris durant aquests dos dies. El dia 23 de juny (revetlla) obrirem de 8 a 21 h mentre que el 24 de juny (dia de Sant Joan) ho farem com un dia festiu, de 8 a 15.30 h.

Feliç revetlla, feliç solstici, benvigut estiu!

Comment