Si feu una cerca a Google amb les paraules "restaurant japonès Barcelona" us apareixeran milions de referències. Establiments i més establiments, llistes i més llistes dels suposats millors locals de cuina japonesa de la ciutat. Per sort, nosaltres comptem amb un gran expert en gastronomia nipona, ni més ni menys que el nostre mestre pastisser, Takashi Ochiai. Després de viure des de fa més de 30 anys a Barcelona té ben clar quins són els seus 5 restaurants japonesos preferits. Aquí teniu la seva selecció!

1. Tempura-Ya
Muntaner, 153
Endevineu quina és l'especialitat d'aquest restaurant! Efectivament, la tempura, el fregit ràpid japonès que es pot aplicar a tot tipus de marisc i verdures. Una recepta aparentment fàcil, però que molt pocs realitzen al punt correcte. A Tempura-Ya totes són delicioses, però volem destacar la de carxofes i també qualsevol de les de peix. Al marge de la seva recepta estrella la seva carta és molt extensa i inclou plats tradicionals però amb un punt innovador que ressalta la seva autenticitat. Després de més de 20 anys al barri encara aconsegueixen sorprendre'ns, ens agrada la seva filosofia!

2. Yû
València, 204
El Yû és un dels set restaurants del grup Yamashita a Barcelona. D'ençà que van obrir a principis dels noranta és un dels nostres preferits. La raó principal: el Ramen. Exquisit en totes les seves versions, segurament estaria en el podi dels millors de la ciutat. Ah! No demaneu taula, seieu a la barra i observeu com treballen al darrere els cuiners, és tot un espectacle!

3. Udon Yoi Yoi
Avda Diagonal,383
Aquest senzill i bonic local de la Diagonal és la incoporació més recent a la nostra llista de preferits. Va obrir fa un parell d'anys i està especialitzat només en udon, el tradicional fideu japonès. Els elaboren ells mateixos amb una màquina portada expressament des del Japó i són escandalosament bons. A la carta podem trobar els udon amb brou calent, segurament als que estem més habituats i també la recepta amb fideus freds a la que s'afegeixen ingredients al gust, molt més difícil de trobar a les nostres contrades. Si trobar japonesos menjant a un restaurant japonès és senyal de qualitat, us podem dir que l'Udon Yoi Yoi és ple de famílies nipones cada cap de setmana. 

4. Shunka
Sagristans, 5
El Shunka és un secret a veus. Amagat en un carreró de Ciutat Vella, sabreu que l'heu trobat per les inconfusibles cortines japoneses de la seva porta. És una autèntica marisqueria japonesa amb peix i marisc fresc de primera qualitat preparat de les diferents maneres tradicionals. Sabem la importància d'una bona matèria primera i l'exploten al màxim i, segurament per això és tan difícil trobar taula. Si no heu reservat prèviament, és molt complicat que us atenguin. Ara bé, com al Yû, el més fascinant d'aquest local és la barra on treballen incansablement els cuiners. 

5. Nanaya
Diagonal, 173
Sortim una mica del centre i ens traslladem al Poble Nou. El Nanaya també forma part d'un
grup de restaurants, però potser el del districte 22@ és el nostre preferit. Bo, bonic i barat és un restaurant de menjar ràpid entès a la japonesa. Tenen el personal just i els plats s'encarreguen en unes pantalles a través d'un sistema molt intuïtiu amb fotos i suggerències. Plats sense floritures, però ben elaborats, bons i apetitosos. És el japonès apte per a totes les butxaques i perfecte per un dia qualsevol.

6 Comments