Mochi de te verd

Mochi de te verd

La rebosteria occidental té cinc ingredients principals: farina de blat, mantega, ous, llet i una quantitat elevada de sucre. Els pastissos, postres i berenars de casa nostra són generalment molt dolços, adreçats als paladars més llaminers. Consumits amb mesura no són perjudicials per la salut, però sí força calòrics i enemics de la ‘dieta del bikini’ que molts ens proposem començar cada principi d’any.

No cal patir, a la Ochiai tenim l’alternativa i la solució! El Wagashi o pastisseria tradicional japonesa té un ampli ventall de dolços lleugers i alhora saludables.

Els Mochis, una de les postres japoneses per excel·lència, n'és l’exemple més clar. Elaborats amb farina d’arròs i, per tant, aptes per celíacs, són cuinats al vapor i no contenen mantega. En tenim farcits amb xocolata, vainilla, maduixa, crema catalana i te verd.

Cosins germans dels Mochis són el Daifuku, el Sakura Daifuku, el Joyomanju i el Kinako. Tots ells amb farciment d’anko, la pasta de mongeta vermella o azuki, l’ingredient de moda. Poc greixós, de fàcil digestió, alt en fibra i amb nombroses propietats beneficioses. És el segon llegum més consumit al Japó després de la soja i cada cop s’està introduint més a la dieta occidental.

Daifuku

Daifuku

Sakura Daifuku

Sakura Daifuku

Kinako

Kinako

Joyomanju

Joyomanju

L'Agar-agar no és una onomatopeia, sinó quelcom molt millor! Es tracta d’una gelatina vegetal d’origen marí. Molt saciant, amb alt contingut en fibra i poques calories, ens ajuda a prevenir el restrenyiment. Al Mizumanju el barregem amb mousse de grosella i al Yokan Bambú amb anko i te verd.

Mizumanju

Mizumanju

Yokan Bambú

Yokan Bambú

Fins i tot tenim un pastís apte per a diabètics! Parlem del cremós de mousse de xocolata i fruita de la passió que no conté sucre però fa venir salivera igual! 

Com sempre, us volem recordar, que si teniu alguna intolerància alimentària o simplement voleu saber quins són els ingredients dels nostres dolços, pregunteu-nos! Estarem encantats d’ajudar-vos!

4 Comments